» Forside

Vores by ligger i bunden af den 10 km. lange Kolding fjord, byen er en typisk østkystby, med bakker og dale. Alle i byen bor som følge deraf, på toppen, og det samme gør vi.

Kolding har ca. 63.000 indbyggere, et godt beskæftigelsesgrundlag, er velrestaureret og meget hyggelig, med gamle huse og pæne gå-gader. Absolut et besøg værd.

Kolding Fjord

Midt i byen knejser den prægtige, tidligere kongeborg, Koldinghus. Slottet var færdigbygget i 1268 og har været residens for bl.a. Christian d. 4.I dag er slottet delvis genopbygget efter branden i 1808, den sidste del af ruinen blev restauret og ibrugtaget i 1989, fungerer nu med skiftende udstillinger og er absolut et besøg værd, ja, det er nærmest et "must" at besøge dette slot.

Koldinghus

Endvidere har vi i byen kunstmuseet Trapholt, som er et værdigt modstykke til Louisiana, ikke mindst hvad beliggenhed angår. Kolding kan derudover byde på en Geografisk Have og et dejligt badeland. Vores ældste kirke, Sct. Nicolai, er grundlagt i midten af det 13. århundrede.

I området hvor vi bor, er der grønne arealer, uddannelsesinstitutioner,sygehus og som enhver by med respekt for sig selv, og selvfølgelig også et Storcenter.

Trapholt

Fra Kolding har man mange oplevelser indenfor rækkevidde. Legoland, Løveparken, Esbjerg, Aarhus, Odense samt Flensburg ligger indenfor 1 times kørsel. Vi bor tæt på afkørsel 63 og 64 ved E. 20/E 45.

 

 

 

Legoland

© www.rylevej16.dk, all rights reserved
Kontakt Harald og Bodil